Primăria Giurgiu ia toate măsurile necesare pentru prevenirea unor situaţii de urgenţă pe Dunăre

Primăria Giurgiu ia toate măsurile necesare pentru prevenirea unor situaţii de urgenţă pe Dunăre

După ce ieri, 19 mai, în sala de şedinţe a Consiliului Local s-a întrunit Comandamentul pentru situaţii de urgenţă al Primăriei Municipiului Giurgiu pentru a evalua situaţia existentă în municipiu, în urma ploilor abundente din ultima perioadă, municipalitatea a luat o serie de măsuri pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă pe Dunăre.
Astfel, în seara de 19 mai, angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu reprezentanţi ai societăţilor aflate în subordinea Primăriei Giurgiu au intervenit cu o serie de utilaje şi materiale pentru întărirea digului din zona Malu Roşu-Sărărie. Au fost folosite trei utilaje, respectiv două buldoexcavatoare şi o basculantă, dar şi materiale pentru întărirea digului, 500 de saci cu pământ. Tot noaptea trecută, echipajele de intervenţie au lucrat la ţeava de deversare de la staţia de epurare Dunăreana.
Având în vedere situaţia din judeţ, prefectul Nina Carmen Crişu a emis luni, 19 mai, o hotărâre prin care Primăria Municipiului Giurgiu este obligată să îndeplinească o serie de obligaţii. Astfel, digurile de pe raza municipiului Giurgiu vor fi monitorizate de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi de Poliţia Locală Giurgiu, aceste instituţii având sarcina de a informa imediat Sistemul de Gospodărire a Apelor Giurgiu despre problemele întâmpinate. Conform ordinului prefectului, Primăria Municipiului Giurgiu a constituit un stoc minim de 1.000 litri apă pentru populaţie. De asemenea, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, cetăţenii sunt informaţi asupra interzicerii păşunatului şi pescuitului sportiv în zona dig-mal de-a lungul cursului fluviului Dunărea.

Ultima modificare: 20.05.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Comandament de urgenţă pentru prevenirea inundaţiilor la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.